欢迎您,[登陆][注册] (您的IP:18.207.136.184)

21在线题库最新试题

学校教师招聘信息

  • ID:4-6220995 辽宁省大连市2019年中考英语试卷(word版,含解析)

    初中英语/中考专区/中考真题


    辽宁省大连市2019年中考英语试卷
    第I卷 选择题(共68分)I.单项填空(本题共12小题,每小题1分,共12分)从各题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项.
    1.(1分)The Silk Road has been a bridge between the East and the West over 2,000 years.(  )
    A.at B.for C.in D.from
    2.(1分)There’s no empty table.Would you please share with me?(  )
    A.you B.your C.yours D.yourself
    3.(1分)Mum,may I wear this new to the party tonight?(  )
    A.skirt B.balloon C.fan D.flag
    4.(1分)My father is very busy.He has spare time.(  )
    A.always B.usually C.seldom D.sometimes
    5.(1分)﹣Must we take the underground to the airport?
    ﹣Yes,we .The traffic is very heavy now.(  )
    A.must B.can C.may D.would
    6.(1分)Jim to hospital at once after he got hurt.(  )
    A.sent B.is sent
    C.will be sent D.was sent
    7.(1分)The presenter an interview with our monitor at this time yesterday.(  )
    A.did B.was doing C.does D.has done
    8.(1分)﹣ is your family going to BeijingExpo(北京世园会),Lucy?
    ﹣In August.(  )
    A.How B.When C.Where D.Why
    9.(1分)It’s better to your rubbish into plastic,glass,paper and rubber before throwing it away.(  )
    ================================================
    压缩包内容:
    辽宁省大连市2019年中考英语试卷(word版,含解析).doc

  • ID:4-6220993 辽宁省朝阳市2019年中考英语试卷(word版,含解析)

    初中英语/中考专区/中考真题


    辽宁省朝阳市2019年中考英语试卷
    第I卷(选择题)Ⅱ.选择题(共15小题,每小题1分)从各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
    1.(1分)﹣What are you doing?
    ﹣We are having a about when to have a party.(  )
    A.decision B.test C.discussion D.trip
    2.(1分)My brother worked out the problem by himself.He didn’t ask for help.(  )
    A.somebody B.anybody C.nobody. D.everybody
    3.(1分)Luke usually goes to work early so that he can the heavy traffic in the morning.(  )
    A.avoid B.cause C.choose D.accept
    4.(1分)John is a doctor,but he is good at telling funny stories.(  )
    A.kind B.patient C.serious D.careful
    5.(1分)His father showed him how to talk with others like a gentleman.(  )
    A.safely B.bravely C.happily D.politely
    6.(1分)﹣Which program do your family like better,Running Man or The Reader?
    ﹣The Reader. my parents my little sister likes watching it.(  )
    A.Both;and B.Not only;but also
    C.Either;or D.Neither;nor
    7.(1分)一Excuse me, is it from here to Chaoyang Museum?
    ﹣About 10 minutes’ ride.(  )
    A.how long B.how soon C.how far D.how often
    ================================================
    压缩包内容:
    辽宁省朝阳市2019年中考英语试卷(word版,含解析).doc

  • ID:4-6220991 2019年辽宁省鞍山市中考英语真题试卷(word版,含答案)

    初中英语/中考专区/中考真题


    2019年辽宁省鞍山市中考英语试卷
    (考试时间100分钟,满分120分)
    第1卷(选择题)(共50分)
    I.单项选择(共10小题;每小题1分,满分10分)
    从各题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项
    1.---I worked as volunteer at the Beijing EXPO during May Day holiday.
    ---That is such a great____________.
    A. dream B. wish C. experience D. expression
    2. ---Hi, Mary. Who teaches_____ English ---Miss Green. ______ is my favorite teacher.
    A. you; She B. your; She C. us; He D. our; He
    3. ________ of people from all over the world visit the Palace Museum every year.
    A. Two million B. Millions C. Two millions D. Million
    4. Easter is always on a Sunday________ March 22nd and April 25th.
    A. on B. in C. between D. beside
    5. ---Must I sweep the floor at once ---No, you______. You may do it later.
    A. mustn’t B. can’t C. shouldn’t D. needn’t
    6. ---Could you please help me______ the notices after school ---Yes, sure.
    A. give out B. come out C. work out D. sell out
    7. ---What does Jim look like
    ---He is the second_____ student in our class. But I’m______ than him.
    ================================================
    压缩包内容:
    2019年辽宁省鞍山市中考英语真题试卷(word版,含答案).docx

  • ID:4-6196627 2019年辽宁省抚顺市中考英语试题(word版,含解析)

    初中英语/中考专区/中考真题


    2019辽宁抚顺中考英语试题
    第一部分选择题
    I. 单项选择
    从下面各题的四个选项中选择一个最佳答案。
    1.Schools are good places for students to get __________and make friends.
    A. background B. knowledge C. attention D. competition
    2.In the summer camp, the boy learned to ___________ all kinds of difficulties.
    A. manage B. protest C. protect D. control
    3.-Tom speaks Chinese quite well now.
    - Yes, he has made ____________ progress in Chinese learning.
    A. common B. simple C. perfect D. rapid
    4.Sometimes the smooth surface of the lake really ______________ like a mirror.
    A. sounds B. looks C. smells D. tastes
    5.-Will Bob help me look after my pet dog when I’m away.
    -Of course. He won’t ____________your request. He loves animals a lot.
    A. put down B. write down C. turn down D. take down
    6.To everyone’s surprise, their plan is exactly the same as _________________.
    A. ours B. we C. our D. us
    7.Not only Chinese kids but also western kids ______________ Journey to the West.
    A. are famous for B. are afraid of
    C. are worried about D. are interested in
    ================================================
    压缩包内容:
    原卷版.doc
    解析版.doc

  • ID:4-6196625 2019年辽宁省盘锦市中考英语试题(word版,含解析)

    初中英语/中考专区/中考真题


    2019辽宁盘锦市中考英语试题
    第Ⅰ卷 选择题
    Ⅰ.单项选择
    从各题的四个选项中选出一个最佳答案,并将其代表字母涂在答题卡的相应位置。
    1.John often takes a walk _______ his grandpa after dinner.
    A. to B. for C. along D. with
    2.My sister and I have different cups. The white cup is _______, and the pink one is hers.
    A. my B. mine C. me D. myself
    3.The old man leads a simple life, _______ he has a lot of wealth.
    A. although B. so C. unless D. because
    4.—Lucy, our father’s birthday is coming. Let’s buy a card for him.
    —Why not make one by ourselves It will be _______ than buying one.
    A. meaningful B. much meaningful
    C. more meaningful D. the most meaningful
    5.—I saw your light still on at 11 o’clock last night.
    —Oh, I _______ an interesting talk show at that time.
    A. watch B. watched
    C. am watching D. was watching
    6.—_______ do you help your mother do housework
    —Every day. I think it’s our duty to do it.
    A. How often B. How far
    C. How soon D. How much
    7.—My best friend went abroad. I miss her and feel down today.
    —Don’t be sad. Here is good news for you _______.
    ================================================
    压缩包内容:
    原卷版.doc
    解析版.doc

  • ID:4-6196623 2019年辽宁省沈阳市中考英语试题(word版,含解析)

    初中英语/中考专区/中考真题


    2019年辽宁省沈阳市中考英语试题
    第一部分 选择题(三大题)
    一、单项填空
    从A、B、C、D中选出可以填入空白处的最佳答案。
    1.Paper is useful invention.Cai Lun invented it around 2,000 years ago.
    A. a B. an C. the D. 不填
    2.—Why is Grace’s Chinese so good
    —Because she China for ten years.
    A. has gone to B. has been to C. has come to D. has been in
    3.People who always do sports are in spirits than those who don’t.
    A. high B. higher C. tall D. taller
    4.You should walk in snowy weather so that you will not fall over.
    A. happily B. slowly C. sadly D. quickly
    5.Last week,some students an English play at Rosie Bridge School.
    A. put out B. put away C. put on D. put up
    6.When we succeeded in reaching the top of Mount Tai,we felt proud of .
    A. we B. us C. our D. ourselves
    7.A hanfu show in Museum of History next week.
    A. is held B. was held C. will be held D. has been held
    8.You always be careful with electricity for safety.
    A. must B. can C. mustn’t D. can’t
    9.The book is excellent.Could you tell me ?
    ================================================
    压缩包内容:
    原卷版.doc
    解析版.doc

  • ID:4-6196162 2019年辽宁省沈阳市中考英语试题(图片版,含答案)

    初中英语/中考专区/中考真题


    沈阳市2019年初中学业水平考试英语试题及答案
    
    
    
    
    ================================================
    压缩包内容:
    2019年辽宁省沈阳市中考英语试题(图片版,含答案).doc

    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-6149239 2019辽宁省营口市中考英语试题(word版,含解析)

    初中英语/中考专区/中考真题

    辽宁省营口市2019年初中毕业生毕业升学考试 英语试卷 考试时间:120分钟,试卷满分:150分 注意事项: 1. 本试卷分第一部分(客观题)和第二部分(主观题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上,并在规定区域粘贴条形码。 2. 回答第一部分(客观题)时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号框涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号框。答案写在本试卷上无效。 3. 回答第二部分(主观题)时,必须用0.5毫米黑色签字笔填写,字迹工整。作答时,将答案写在答题卡上。请按题号顺序在各题的答题区内作答,超出范围的答案无效。答案写在本试卷上无效。 4. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 5. 本试卷共12页。如遇缺页、漏页、字迹不清等情况,考生须及时报告监考老师。 第一部分(客观性试题:55分) I. 单项选择(共20分,每小题1分) 从各题的四个选项中选出一个最佳答案。 1. I’m sure he is an honest boy. I have no _____ to doubt (质疑) what he said. A. reason B. action C. feeling D. decision 2. —Excuse me! Is this your pen? —No, it’s not _____. It’s Tom’s. A. hers B. his C. mine D. yours 3. Our country is 70 years old this year. We will celebrate her _____ birthday on Oct. 1. A. the seventieth B. seventieth C. the seventy D. seventy 4. I like this watch very much. I _____ it for five years. A. have had B. had C. have bought D. bought 5. Some children prefer to eat sweet chocolate _____ it’s not good for their health. A. because B. if C. when D. though 6. —I feel a little _____ about the coming English exam. —Take it easy. The better you prepare, the better grades you will get. A. nervous B. disappointed C. bored D. cross 7. —Are you going to have a picnic with me this weekend? —_____ not. I may look after my sister. A. Properly B. Exactly C. Probably D. Especially 8. These days people in China _____ take too much money when shopping because they often use Alipay or WeChat Pay. A. needn’t B. mustn’t C. shouldn’t D. can’t 9. —It’s raining heavily. —The radio says it will be _____ worse tomorrow. A. very B. quite C. too D. much 10. —We’ll visit the old people’s home this weekend. How can we let all the students know it? —We’d better _____ notices around the school. A. make up B. put up C. take up D. look up 11. —Which team do you think _____ the game? —It’s hard to say. There are still five minutes before it ends. A. wins B. will win C. won D. has won 12. —Hello, may I speak to Mr. Smith? —Oh, sorry! He _____ a meeting now. A. has B. had C. is having D. will have 13. I have a new bike. It _____ to me as a birthday gift by my father. A. gives B. gave C. was giving D. was given 14. —What should I do, doctor? —_____ healthy, you should do more exercise. A. Keep B. Keeping C. To keep D. To be kept 15. _____??great fun Peppa and George have?jumping in muddy puddles (泥坑)! A. What? ?? B. What a ?? C. How a D. How 16. —When shall we go swimming, this Friday or Saturday? —_____ is OK. I’ll be free this week. A. Either B. All C. Every D. Both 17. —Are you going to climb the mountains tomorrow? —Yes. But if it _____, I_____ at home. A. will rain; will stay B. will rain; stay C. rains; stay D. rains; will stay 18. —Could you please tell me _____? —Yes. There is one on Center Street. A. when the radio was invented B. if there is a restaurant around here C. how I can buy some fruit D. where you will take your vacation 19. —Tom, where do you work? —I work in a shop _____ sells different kinds of vegetables. A. which B. who C. where D. what 20. —It’s reported that there will be a rainstorm, so we won’t go camping tomorrow. —_____ I’m looking forward to it. A. It’s my pleasure. B. No problem . C. What a pity! D. Never mind. Ⅱ. 完形填空(共15分,每小题1分) My parents turned my whole world upside down when they told me they were getting a divorce (离婚). I couldn’t 21 our family was going to break up. It changed my life completely. My mother and I moved 22 a small apartment (公寓) across town, 23 my father and brother, Bill, remained in our house. And very soon I had my soon-to-be stepfather (继父), Dan. Although I wasn’t very nice to him, he 24 gave up on me. As time went on, I realized that we had some things in 25 , especially when it came to movies and TV shows. We began to spend a lot of time together 26 out. It gave us a chance to talk 27 get to know each other. 28 still, Dan was always around when I needed help on school or friends. Once I grew to warm to Dan, the 29 of us began spending a lot of time together. We often went out to eat and took short trips. Eventually (最后), I discovered I had the 30 family that I had never had before. My father found happiness, 31 – he remarried and had 32 child, my half-sister, Michelle. 33 13, I learned an important truth – 34 is not always for the worse. Sometimes, it is just something 35 we need the most. We should learn to accept it bravely. 21. A. hear B. believe C. feel D. mind 22. A. into B. on C. by D. with 23. A. then B. even C. while D. or 24. A. ever B. already C. yet D. never 25. A. danger B. common C. need D. trouble 26. A. hanging B. hang C. to hang D. hung 27. A. or B. but C. and D. so 28. A. Better B. Less C. Worse D. Well 29. A. four B. three C. one D. five 30. A. sad B. unlucky C. happy D. unhappy 31. A. also B. either C. too D. neither 32. A. another B. other C. others D. the others 33. A. In B. At C. To D. For 34. A. change B. choice C. problem D. failure 35. A. what B. whose C. which D. that III. 阅读理解(共20分,每小题1分) 根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选择一个最佳答案。 Passage 1 1-5 of 90 days / All 90 days Next 5 TODAYJUN 29 SUN JUN 30 MON JUL 1 TUE JUL 2 WED JUL 3 21°/13 °C Mostly cloudy 19 °/11 °Partial sunshineMore 19 °/12 °Clouds and sunMore 20 °/12 °Partly sunnyMore 22°/14 °Times of clouds and sunMore Temperature JUN 29Today Normal Record 6/29/2018 High 21° 21° N/A 26° Low 13° 13° N/A 15° More Historical Weather Data (数据) Sunrise/sunsetSunrise: 6:06 AM Sunset: 7:57 PM Duration: 13:51 hr Moonrise/moonsetMoonrise: 9:03 PM Moonset: 9:01 AM Duration: 11:58 hrAstronomy (天文学) 36. What will the weather be like in three days? A. Mostly cloudy. B. Partly sunny. C. Sunny and windy. D. Cloudy and rainy. 37. What was the high temperature on Jun. 29, 2018? A. 21℃. B. 13℃. C. 15℃. D. 26℃. 38. Which of the following days has the lowest temperature? A. JUN 29. B. JUN 30. C. JUL 1. D. JUL 2. 39. When did the sun rise today? A. At 6:06 am. B. At 9:03 pm. C. At 9:01 am. D. At 7:57 pm. 40. If you want to know about the weather of next Friday, you can click “_____”. A. More Historical Weather Data B. Astronomy C. Next 5 D. More Passage 2 I’m a girl, Rosie. Racing on the 1,500-meter track (跑道), I’m so tired. I want to stop but a voice is repeating in my head, “No one knows what the result will be. Everything is still possible.” Today, I have to fight with myself. Nine years ago, when I was a 6-year-old girl, my mother took me on a trip. We went to the foot of a high mountain which she told me that we would climb. I had never done this before and the thought of it made me very happy. At the beginning, I was so excited, and climbed fast. But half an hour later, when I was thirsty and tired, I just stopped and sat on the ground, completely silent. My mom came and sat next to me. She said, “Get up and go on!” Crying, I almost shouted, “Never! It’s too tiring and I am thirsty. I want to go back home now.” Patiently she explained, “Listen, my dear. If you try your best, anything is possible. If you don’t try, your dream will never come true. You will never know how beautiful the sights look unless you reach the top of the mountain.” Hearing her words, I stopped crying and started to climb again. Finally I did reach the top of the mountain and enjoyed the fantastic view. Today I’m on the racing track. I’m going to keep running because I know it’s always valuable. And in the end I made it — I got through the finish line. Although it was really difficult and I did not win, I did finish it. “Never stop fighting until you arrive at your destined (命定的) place.” 41. Why did Rosie want to stop running at first? A. Because she was excited. B. Because she was thirsty. C. Because she was tired. D. Because she was sleepy. 42. How old was Rosie when she took part in the 1,500-meter race? A. Three. B. Fifteen. C. Nine. D. Six. 43. What did her mother do when Rosie wanted to give up during the trip? A. She fought with her. B. She was so angry. C. She did nothing and left. D. She explained to her patiently. 44. What was the result of the race? A. Rosie won. B. Rosie didn’t win. C. Rosie didn’t finish the race. D. We don’t know. 45. What can we learn from Rosie’s experience? A. We should keep fighting until we achieve our goals. B. We should keep running every day. C. Mountain climbing is a good way to keep healthy. D. When we are tired, we must have a rest. Passage 3 The British government has started a £ 10 million Mandarin Excellence (普通话优秀) Program. The program will have helped over 5,000 British students to be fluent (流利的) in Mandarin Chinese by 2020. The program is led by local schools and supported (支持) by University College London. So far, 14 schools have taken part in the program. Hundreds of secondary school students in England have taken lessons in Mandarin Chinese. Over the next three years, they will spend eight hours studying Mandarin Chinese every week. Ned Miller is an officer of the British government. He said a high level of fluency in Mandarin Chinese would become more and more important. “Language skills are important for jobs and life. Mandarin Chinese is spoken by the largest number of people in the world. It is also one of the languages that matters the most to our country’s future. If the United Kingdom wants to remain competitive in the world, we do need far more of our young people leaving school with a good command of Mandarin Chinese,” Miller added. “We hope that our young people could be given the chance to study the language. We want them to be fluent in both spoken and written Mandarin. The Mandarin Excellence Program will help us do this. It will not only open the students’ eyes, but also give them a great advantage when they enter the world of work.” British kids, in fact, are not alone. In America, about 200,000 students are studying Mandarin Chinese. It is believed that 800,000 more will join them over the next couple of years. 46. _____ British students will have been fluent in Mandarin Chinese through the program by 2020. A. 200,000 B. Less than 5,000 C. About 800,000 D. Over 5,000 47. The program is led by _____. A. University College London B. local schools C. a British officer D. the American government 48. What’s the Chinese meaning of the underlined word “command” in Paragraph 3? A. 掌握 B. 命令 C. 要求 D. 希望 49. Ned Miller hoped _____ young people could be given the chance to study Chinese. A. Chinese B. American C. British D. French 50. What does the writer want to tell us? A. The program has no use helping students learn Chinese well. B. Fewer young people abroad like to learn Chinese. C. Mandarin Chinese helps the UK improve its relationship with China. D. Mandarin Chinese is becoming more and more important. Passage 4 What words did people search for the most in 2019? You can check Google’s list of the top 10 most-searched words and phrases for 2019 to find out. The list shows what people were most interested in this year. Let’s look back at three of them. Notre Dame (巴黎圣母院) A terrible tragedy (悲剧) hit France on April 15. A fire broke out in the Notre Dame cathedral (教堂), destroying (毁坏) its spire (尖顶) and a large part of its roof (屋顶). Built between 1163 and 1250, Notre Dame is one of the finest examples of French Gothic architecture (哥特式建筑). It is also home to many priceless works of art. It was reported that French President Emmanuel Macron promised to rebuild the cathedral. The first black hole photo History was made on April 10 when researchers unveiled (公布) the first-ever photo of a black hole. The image shows a black hole with a bright ring around it. The black hole lies in a faraway galaxy named Messier 87. Scientists say that the image proves (证明) that black holes are real. It also supports Einstein’s theory (理论) of general relativity (广义相对论). 5G At the top of your phone display (显示), you’ll usually see a little symbol that says 3G or 4G. The “G” stands for the “generation (代)” of your mobile network. Now, the age of 5G is arriving. On March 30, Shanghai vice-mayor (副市长) Wu Qing made the first 5G video call on a Huawei Mate X smartphone, CGTN reported. Shanghai has also become the first city in China to start testing 5G networks. About 100 times faster than 4G networks, 5G will let its users download and upload data faster than ever before. It can also be used to power other technology, such as self-driving cars and the Internet of things. China is set to become the world’s largest 5G market, with 460 million users by 2025. 51. Notre Dame cathedral _____. A. is the best French Gothic architecture B. was destroyed on April 10 C. was built in the 11th century D. is probably going to be built again 52. The underlined word “image” in Paragraph 3 has the similar meaning with “_____”. A. news B. message C. picture D. camera 53. According to the passage, _____ has become the first city to start testing 5G networks. A. Shanghai B. Beijing C. Hong Kong D. Guangdong 54. 5G can be used in many different fields because _____. A. China has been the largest 5G market B. it’s about 100 times faster than 4G networks C. 460 million users will use 5G networks in the following two years D. it has been tested in many cities in China 55. Which of the following is NOT true? A. The top 10 most-searched words and phrases for 2019 are listed by Google. B. There are many priceless works of art in Notre Dame. C. It’s clear that black holes are real. D. CGTN reported that the first 5G video call was made on April 15. 第二部分(主观性试题:95分) I. 补全对话(共15分) (A) 从所给句子中选择恰当的句子完成下面的对话。(共5分,每小题1分) Karen: Jerry, where did you go last Sunday? Jerry: 56. _____ Karen: How do you like it? Jerry: 57. _____ It has the best screen. Have you ever been there, Karen? Karen: 58. _____ Did you watch the movie The Adventure 4 last Sunday? Jerry: No, I didn’t. 59. _____ Karen: Wonderful! You can’t miss it. Jerry: Could you go with me? Karen: Sorry, I’ve watched it three times in Wanda Cinema. 60. _____ She hasn’t watched it, either. Jerry: Sounds like a good idea. A. Quite good. B. No, I have never been there. C. Why don’t you ask Clare? D. When did you watch it? E. Yes, I’ve been there a few times. F. What do you think of it? G. I went to Wanda Cinema. (B) 在下面对话的空白处填上适当的话语(话语可以是句子、短语或词),使对话完整。(共10分,每小题2分) Henry: Hi, Emma. 61.__________________ Emma: We talked about our dreams in our class meeting. Henry: Sounds interesting. 62.__________________ Emma: I want to be a writer. Henry: 63.__________________ Emma: Well, because I think writing is a good way to express my feelings. I really enjoy it. Henry: 64.__________________ Emma: Well…by keeping on reading more books and practicing more. Henry: Good! I hope your dream will come true. Emma: 65.__________________ Ⅱ. 翻译句子(共20分) (A) 根据所给中文完成句子翻译。(共14分,每小题2分) 66. 在出门之前确保把所有的灯都关掉。 _______ _______ you turn off all the lights before you go out. 67. 杨老师喜欢拿二班和五班作比较。 Ms. Yang likes to ________Class 2 ________ Class 5. 68. 尽管攀岩是一项危险的运动,我却乐在其中。 _______ _______ rock climbing is a dangerous sport, I enjoy it. 69. 如果一切顺利,马克打算明年去澳大利亚。 Mark ______ ______ go to Australia next year if all goes well. 70. 请把这些书拿走。 ________________________________ 71. 我成功地解出了这道难题。 ________________________________ 72. 当别人犯错误时,嘲笑他们是不礼貌的。 ________________________________ (B) 阅读下面短文,将短文中画线部分的句子翻译成中文。(共6分,每小题2分) Do you like reading? 73. Now the Internet provides people with a lot of reading choices. But if you read them in the smallest library in the world, you will feel quite different. Here is the introduction of it. The Little Free Library has first appeared on the streets of New York City. 74. It is so small that only one person can come in at a time. It was set up in a neighborhood in Manhattan. There are only 40 books in the library. In fact, it is not a house but a plastic building. Two designers designed it. The library was made of recycled materials (材料). It looks like an umbrella so that all the books in it can be protected from bad weather. There are also some holes outside the building, which allow readers to look at the books before they go into the library. 75. Since the library was set up, many people have paid a visit to it. When the idea of Little Free Library came into being, it soon started spreading all over the United States. Later some areas of Europe, Africa and Asia also followed the example. The purpose of this library is to help people take a break from their pace (步伐) of life. III. 完形填空(共10分,每小题1分) 根据短文内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文完整、正确。(每个词只用一次) other if walk deep what amaze for give wood short It was another wonderful Autumn here. I took my dog outside this morning. The air was cooler and drier than it had been for months. Our dog, Fluffy was carrying around a freshly fallen leaf in his mouth. I breathed (呼吸) 76._____ and smiled. This was my favorite time of the year. I closed my eyes for a moment and a thousand 77._____ memories began to appear in my mind. I was a four-year-old kid carrying an armful of (一抱) colorful leaves into the house 78._____ to my mom. I was a young boy riding my bike down a hill with the wind whistling (呼呼地刮) past my face. I was taking a walk with my wife in the 79._____ wondering why some leaves turned a rich red, while 80._____ turned a light yellow. I 81._____ around a local lake with my children wondering why the prettiest season seemed to be 82._____ in a year. I was sitting on my back porch (走廊) drinking tea, thanking God 83._____ another great Autumn afternoon, and wondering 84._____ in Heaven it was Autumn all of the time. As I bathed my mind in these memories, I remembered 85._____ Emerson had once said, “Beauty is God’s handwriting.” I wondered too if God had a special pen just for Autumn. We are all traveling through sweet seasons in this world. May we always take the time to add our own love, joy, and beauty to them. IV. 阅读理解(共30分,每小题2分) Passage 1 阅读短文,回答问题。 Yang Yu, 14, of Jilin, hasn’t adapted (适应) himself to the changes in his classroom since the first day of this term: teachers now hold classes with a computer and screen. “Instead of writing on the blackboard as before, they click the mouse and show us the Power Point (PPT) slides (幻灯片) on the screen. Sometimes, there is not even one word on the blackboard after a whole class,” Yang said. “I’m not quite used to the multimedia (多媒体) class.” More and more middle schools in China now use multimedia in class. Teachers put their courses on a computer and show their lessons with a PPT. To make the lessons more interesting, they play animations (动画) and movies. Hu Wei, an English teacher in Sichuan, thinks multimedia class seems to be more interesting than traditional classes. His students practice their oral English by following music and animations on a computer. “It helps them speak English bravely and actively,” Hu says. “Besides, it’s also a helpful tool for teachers because showing PPTs saves us more time than writing notes on the blackboard.” However, multimedia class makes things more difficult for students like Liu Yifang, a 15-year-old Beijinger. She can’t take all her notes as before. “There are no words on the blackboard, but many on the screen,” Liu says. “Besides, my teacher speaks so fast that I can’t catch up.” Liu thinks it is not the best way to learn. “For me, I like the old way. I agree that the multimedia is helpful, but so is the blackboard,” Liu says. “If teachers can use both tools properly in class, I think that will be really good for everyone.” 86. What equipment (设备) do Yang Yu’s teachers use in multimedia class? ____________________________________ 87. According to Paragraph 2, what can teachers do to make their lessons more interesting? ____________________________________ 88. How do teachers save students more time in class according to Hu Wei? ____________________________________ 89. How many reasons does Liu Yifang mention why she can’t take all her notes as before? ____________________________________ 90. What’s Liu Yifang’s advice on class teaching? ____________________________________ Passage 2 阅读短文,填写表格,每空一词。 The summer holiday is coming. What a perfect chance to plan a trip! How about backpacking (背包旅行)? Maybe you’re too young to do it. But it doesn’t matter. Follow me and you’ll learn about an interesting way to travel. Have you ever noticed foreigners with big bags on their backs? They wear jeans and T-shirts, and have guidebooks or maps in their hands. They look curious (好奇的) about everything they see. They enjoy themselves without a tour group. That’s right! They are backpackers. Backpacking is a popular way for Westerners to travel outside of their country. It’s cheap so that people can travel more and see more places. Most backpackers are young people because backpacking needs a strong body, courage and freedom. Backpackers usually do some homework before setting out. They search for information about their destination (目的地) country: food, fun places to visit, hostels (青年旅舍) and things to buy. They are sure they know how to change planes or where to get the train. Backpacking is a freer way to travel. You can change your destination whenever you want. It also allows travelers to explore and see more. And you can decide how long to stay there. If you go with a tour group, there may be a lot of rules and you may not be free to do things as you like. An interesting way to travel—— Backpacking The 91.________ about backpackers ★They are travelers who usually enjoy traveling without a tour group.★Many Western backpackers like to travel 92.________ and they can travel more and see more places.★Most of them are young people who are strong, courageous and 93.________. The preparations for backpacking ★Before 94.________, it’s necessary to search for the information about the destination country. The 95.________ of backpacking ★The backpackers can change the destination whenever they want and they can explore and see more.★The backpackers can control their own time freely. Passage 3 阅读短文,从A-E五个句子中选择正确选项还原到文中,使短文内容完整、正确。 Dear daughter, You are a wonderful person and your mother and I love you. It will not be long before you leave school to make your way in the world. Can I give you some friendly advice? Here are some things that you should never do. ★ Never get upset with your look. We think you look great. 96._______ Eat well, take exercise and be healthy. Some girls worry too much about not getting the perfect shape. You look fine. ★ Never put yourself at serious risk. 97._______ And sometimes you have to avoid things that look like they might be fun, like smoking. ★ 98._______ You are great and able to achieve great things, so believe in yourself. When things go badly, never stop believing. Some girls get upset, doubt themselves and lose confidence. Then many problems can follow. ★ Never give less than your best. We are very proud of what you have achieved. You should be proud, too. 99._______ ★ Never forget that your parents love you. Whatever happens in life, your family will still be your family. 100._______ We are here for you and we will try to help. Love, Dad A. Keep trying your best at everything you do. B. Whatever difficulties you have, you can always talk to us. C. Please be happy with the person you are and the body you have. D. You can’t trust people until you really know them. E. Never look down on yourself. V. 书面表达(共20分) (A) 根据要求完成小作文。(共5分) 明天(6月30日)早晨 8: 00 ,七年级学生在校门外集合,去东山植树。请穿上校服 (school uniforms)。 请根据所给条件写一篇简短的通知。30词左右,开头结尾已给出,不计入总词数。 NOTICE All the students in Grade Seven, ____________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ June 29, 2019 (B) 按要求完成大作文。(共15分) 近期某英文报纸就“Snowplow Parents(扫雪机式父母)”这一话题展开讨论。“扫雪机式父母”的特征是不惜一切代价为孩子扫除他们生活中遇到的一切障碍,解决一切困难,以便他们可以轻松拥有成功的人生。 请从下表的两种观点中选择一种观点,并结合此观点阐述自己的看法,用英文写一篇短文投稿。 观点 理解 不理解 父母出于对孩子的爱才这么做。 父母控制一切,孩子没有自由。 自己的看法 自己的看法 要求:1、词数:60-80词。 2、短文应包括所选观点中的要点,可适当发挥。 3、短文中不得出现真实的人名、校名等相关信息。 2019年辽宁省营口市中考英语试卷 参考答案与试题解析 第一部分(客观性试题:55分)I. 单项选择(共20分,每小题1分)从各题的四个选项中选出一个最佳答案. 1.【解答】reason理由;action行动;feeling感觉;decision决定.根据语境可知"我确信他是一个诚实的男孩.我没有理由质疑他说的." 故选:A. 2.【解答】hers她的;his他的;mine我的;yours你的.对方询问"这是你的钢笔吗",应该回答"这不是我的". 故选:C. 3.【解答】根据We will celebrate her _____ birthday 可知填序数词修饰单数名词,排除基数词C,D选项;句中有限定词her,序数词前不再加定冠词the 故选:B. 4.【解答】根据for five years可知用现在完成时,动词用延续性动词,buy是短暂性动词,不能和for+一段时间连用,应用延续性动词have,其过去分词是had 故选:A. 5.【解答】根据句意:有些孩子喜欢吃甜巧克力,虽然这对他们的健康不好.结合选项,A.因为 B.如果 C.当…时 D.虽然,选项D符合题意. 故选:D. 6.【解答】nervous紧张的;disappointed失望的;bored厌烦的;cross交叉的.根据"即将到来的英语考试""放轻松"可知是"我感到有点紧张". 故选:A. 7.【解答】考查副词词义辨析.A.Properly适当地;B.Exactly恰好地;C.Probably大概,可能;D.Especially特别;根据I may look after my sister.可知或许不去.我可以照顾我的妹妹. 故选:C. 8.【解答】needn't不必,mustn't禁止,shouldn't不应该,can't不能;根据句意"如今中国人购物时不必带太多钱,因为他们经常使用支付宝或微信支付"可知,要填"不必",其它选项语意不通. 故选:A. 9.【解答】考查副词词义辨析.A.very非常;B.quite相当;C.too也;D.much非常,很;根据It's raining heavily.可知收音机说明天会更大.这里表示相比较,修饰比较级用much. 故选:D. 10.【解答】A编造,B张贴,C占用;D仰视,根据We'd better _____ notices around the school.可知是张贴广告. 故选:B. 11.【解答】考查一般将来时.根据There are still five minutes before it ends.可知你认为哪个队会赢这场比赛?句子是一般将来时,结构为will+do. 故选:B. 12.【解答】考查现在进行时.根据a meeting now,可知他正在开会.句子是现在进行时,结构为be+动词的现在分词,主语是第三人称单数. 故选:C. 13.【解答】句意:我有一辆新自行车.它是我父亲送给我的生日礼物.根据句意,give sth to sb,把某物给某人,It指代前文的新自行车,它被父亲作为生日礼物送给我,用被动语态,送礼物是过去的事情,用一般过去时,被动语态结构为was/were+动词的过去分词,主语是It, be动词用was,give的过去分词为given. 故选:D. 14.【解答】句意:﹣我该怎么办,医生?﹣为了保持健康,你应该多做运动.这里to引导的不定式表目的. 故选:C. 15.【解答】分析句子结构可知考查感叹句,在感叹句中,what修饰名词,how修饰形容词/副词,根据great fun Peppa and George have 可知句型结构为:What +形容词+不可数名词+主语+谓语动词!,句中fun乐趣,不可数名词 故选:A. 16.【解答】句意:﹣﹣我们什么时候去游泳,这个星期五还是星期六?﹣﹣任意一天都可以,这周我有空.either,指二者中任意一个;all全部的,都;every每个;both两者都.根据题干 I'll be free this week, 可知这周我有空,星期五或者星期六都可以,这二者中任意一天都符合见面的条件,所以用Either. 故选:A. 17.【解答】句意:﹣﹣你明天将去爬山吗?﹣﹣是的.但是如果天下雨,我将待在家里.根据句意和语境,可知答句是if引导的条件状语从句,遵循主将从现的原则,if从句用一般现在时,主语it是第三人称单数,动词用三单形式,第一空用rains;主句用一般将来时,用will+动词原形,第二空用will stay. 故选:D. 18.【解答】句意:﹣﹣你能告诉我这附近是否有一个餐馆?﹣﹣是的,在中心大街有一个.A.when the radio was invented收音机什么时候发明的;B.这附近是否有一个餐馆;C.how I can buy some fruit我怎样买一些水果;D.where you will take your vacation你将去哪里度假.﹣Could you please tell me 后接宾语从句,根据题干中的回答yes,可知上句中的宾语从句是if引导的,再根据 There is one on Center Street,可是问这附近是否有一个餐馆. 故选:B. 19.【解答】分析句子可知是定语从句,首先排除D选项,what不能作关系词;空格处缺少主语,副词不能作主语,所以排除C 选项where;先行词是a shop,指物,所以关系词用which,作主语,排除B选项 故选:A. 20.【解答】考查情境对话.A.It's my pleasure.这是我的荣幸.B.No problem. 没问题;C.What a pity!真遗憾;D.Never mind.不要紧.根据It's reported that there will be a rainstorm, so we won't go camping tomorrow.可知真遗憾. 故选:C. Ⅱ. 完形填空(共15分,每小题15分) 【解答】21.B 考查动词辨析.A听见;B想信;C感觉;D介意;根据后面our family was going to break up我们家要破碎了,应该是不想信,故答案是B. 22.A 考查介词辨析.A进入里面;B在..上;C由;D和..根据My mother and I moved (2)a small apartment 我妈妈和我应该是搬进了一个小公寓,故答案是A. 23.C 考查副词辨析.A然后;B甚至;C在..期间,与…同时;D或者;根据前面 我妈妈和我应该是搬进了一个小公寓,后面my father and brother, Bill, remained in our house,应该是与此同时爸爸和弟弟仍然在我们的房子里,故答案是C. 24.D 考查副词辨析.A曾经;B已经;C然而;D从不;根据Although I wasn't very nice to him, he (4)gave up on me.尽管我对他不太好,他还是从未放弃我.故答案是D. 25.B 考查名词辨析.A危险;B普通;C需要;D麻烦;根据I realized that we had some things in 我意识到我们有一些共同点,in common共同的,相同的,故答案是B. 26.A 考查动词辨析.A动名词;B原形;C不定式;D过去式;根据spend time doing sth花费时间做某事是固定短语,故答案是A. 27.C 考查连词辨析.A或者;B但是;C和;D所以;根据 It gave us a chance to talk (7)get to know each other给我们机会聊天和互相了解,并列关系,故答案是C. 28.A 考查形容词辨析.A更好;B更少;C更糟糕;D好;根据Better still, Dan was always around when I needed help on school or friends.更妙的是,当我需要学校或朋友的帮助时,Dan总是在身边,故答案是A. 29.B 考查数词辨析.A4;B3;C1;D5;根据 the (9)of us began spending a lot of time together, We often went out to eat and took short trips,后面说经常出去吃饭和旅行,应该是三人(爸爸,妈妈和作者)在一起大部分时间,故答案是B. 30.C 考查形容词辨析.A伤心;B不幸;C开心;D不开心;根据前面的描述,这里Eventually (最后), I discovered I had the (10)family that I had never had before.应该是发现以前还开心,故答案是C. 31.A 考查副词辨析.A也,用于句中;B也,用于否定句句尾;C也,用于肯定句或问句句尾;D两者都不;根据题干,肯定句句中,故答案是A. 32.A 考查代词辨析.A三者及以上另一个;B别的,后面要用名词复数;C别的,相当于形容词加名词;D另一些,根据he remarried and had (12)child应该是有了另一个孩子,很多中的一个,故答案是A. 33.B 考查介词辨析.A在..里;B在…;C到…;D为..根据13,在几岁时要用at,故答案是B. 34.A 考查名词辨析.A改变;B机会;C麻烦;D失败;根据文章,这里is not always for the worse应该是改变不总是坏事,故答案是A. 35.D 考查连词辨析.A什么;B谁的;C哪个;D那个;根据Sometimes, it is just something(15)we need the most.根据先行词是something,后面只能用tat,故答案是D. III. 阅读理解(共20分,每小题5分)根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选择一个最佳答案. 【解答】 36.B 细节理解题,根据题意,三天后的天气,即Jul 2,可知Partly sunny,故答案是B. 37.D 细节理解题,根据题意2018年6月29日的最高温是多少?结合表格,可知是26度,故答案是D. 38.B 细节理解题,根据题意,最低温度,结合图表,是Jun 30的11度,故答案是B. 39.A 细节理解题,根据今天几点日出?结合图表:Sunrise:6:06AM ,故答案是A. 40.C 细节理解题,根据题意如果你想知道下个星期的天气,可以点击,结合图片,下个5天的 ,故答案是C. 41.C 细节理解题,根据文中的第1段 I'm so tired. I want to stop 可知我太累了.我想停下来,我不想跑了.故答案是C. 42.B 细节理解题,根据文中的第2段 Nine years ago, when I was a 6﹣year﹣old girl,九年前,当我6岁的时候,可知现在15岁,故答案是B. 43.D 细节理解题,根据文中的第6段Patiently she explained, "Listen, my dear. If you try your best, anything is possible.可知她耐心地解释说:"听着,亲爱的.如果你尽力,一切皆有可能,故答案是D. 44.B 细节理解题,根据文中的第8段Although it was really difficult and I did not win, I did finish it可知虽然这真的很困难,我没有赢,但我还是完成了,故答案是B. 45.A 主旨归纳题,根据文中的第8段"Never stop fighting until you arrive at your destined (命定的) place.在你到达你的目的地之前,不要停止战斗.可知坚持就是胜利是本文的主旨,故答案是A. 46.D 细节理解题,根据文中的第一段The program will have helped over 5,000 British students to be fluent (流利的) in Mandarin Chinese by 2020.可知到2020年,该项目将帮助5000多名英国学生掌握普通话,故答案是D. 47.A 细节理解题,根据文中的第二段 The program is led by local schools and supported (支持) by University College London.可知该项目由当地学校领导,由伦敦大学学院资助.故答案是A. 48.A 词义猜测题,根据文中的we do need far more of our young people leaving school with a good command of Mandarin Chinese我们确实需要更多的年轻人毕业前能够很好地(  )普通话,可知应该是掌握,故答案是A. 49.C 细节理解题,根据文中的第三段 Miller added. "We hope that our young people could be given the chance to study the language. Miller 补充道:"我们希望我们的年轻人能有机会学习这门语言.可知这里指的是英国人,故答案是C. 50.D 主旨归纳题,根据文中的第三段一句话: He said a high level of fluency in Mandarin Chinese would become more and more important.他说汉语流利程度的提高将变得越来越重要.及全文大意可知本文主要主要介绍的是汉语变得越来越重要,故答案是D. 51.D 细节理解题,根据原文It was reported that French President Emmanuel Macron promised to rebuild the cathedral. 据法国总统Emmanuel Macron 承诺说会重建这个教堂.所以D说法正确.Notre Dame is one of the finest examples of French Gothic architecture 巴黎圣母院是法国哥特式建筑的最好例子之一,并不是最好的,A说法错误.A terrible tragedy (悲剧) hit France on April 15,4月15日一个悲剧在法国发生了.可知日期是4月15日,B说法错误, Built between 1163 and 1250在1163年到1250年建的,跨越12和13世纪,C说法错误,故选D. 52.C 猜测词意题,根据原文 The image shows a black hole with a bright ring around it.这个图象显示了黑洞周围有一个闪亮的光环,可知image的意思是"照片",即picture.故选C. 53.A.细节理解题,根据原文Shanghai has also become the first city in China to start testing 5G networks.上海已经成为中国第一个开始测试5G网络的城市,故选A. 54.B.细节理解题,根据原文About 100 times faster than 4G networks, 5G will let its users download and upload data faster than ever before. It can also be used to power other technology大约比4G网络更快100倍,5G将会让它的用户比以前更快下载和上传数据.它也可以给其他技术带来动力.可知5G在很多领域可以用是因为它的速度快,故选B. 55.D 细节理解题,根据原文 On March 30, Shanghai vice﹣mayor (副市长) Wu Qing made the first 5G video call on a Huawei Mate X smartphone, CGTN reported, CGTN 报道,在3月30日,上海副市长 Wu Qing用华为的同型X智能手机进行了首次5G视频电话.故选D. 第二部分(主观性试题:95分)I. 补全对话(共15分)(A) 从所给句子中选择恰当的句子完成下面的对话.(共5分,每小题5分) 细节理解题. 56..G.根据上一句where did you go last Sunday?上星期天你去哪儿了?可知说我去了万达电影院. 故答案是:G. 57.A.根据上一句How do you like it?你觉得怎么样?可知说 很好.故答案是:A. 58.B.根据上一句Have you ever been there, Karen?凯伦,你去过那里吗?可知说没有,我从来没有去过那里. 故答案是:B. 59.F.根据下一句 Wonderful! You can't miss it.太好了!你不会错过的.可知说 你觉得怎么样?故答案是:F. 60.C.根据下一句he hasn't watched it,either.他也没看过.可知说你为什么不问问克莱尔? 故答案是:C. (B) 在下面对话的空白处填上适当的话语(话语可以是句子、短语或词),使对话完整.(共10分,每小题10分) 【解答】细节理解题 61.What did you talk about?根据下一句We talked about our dreams in our class meeting.我们在班会上讨论了我们的梦想.可知说你们讨论了什么?故答案是:What did you talk about? 62.What do you want to be?根据下一句 I want to be a writer.我想成为一名作家.可知说你想成为什么样的人?故答案是:What do you want to be? 63.Why do you want to be a writer?根据下一句because I think writing is a good way to express my feelings. 因为我觉得写作是表达我感情的好方法.可知说 你为什么想当作家?故答案是:Why do you want to be a writer? 64.How are you going to do that ?根据下一句by keeping on reading more books and practicing more.继续读书,多练习.可知说你打算怎么做?故答案是:How are you going to do that ? 65.Thanks根据上一句我希望你的梦想能成真.可知说谢谢. 故答案是:Thanks. Ⅱ. 翻译句子(共20分)(A) 根据所给中文完成句子翻译.(共14分,每小题2分) 66.【解答】祈使句,动词原形开头,确保make sure. 故答案是:Make sure 67.【解答】like to do喜欢干某事 compare with 把..和..作比较. 故答案是:compare with. 68.【解答】尽管even though. 故答案是:Even though. 69.【解答】打算干某事 plan to do.一般现在时态,主语是单数第三人称. 故答案是:plans to. 70.【解答】祈使句,动词原形开头.take away拿走. 故答案是:Please take these books away. 71.【解答】一般过去时态,成功干某事succeed in doing.解出难题 solve the problem. 故答案是:I succeeded in solving the problem. 72.【解答】It is impolite to do干..是不礼貌的; laugh at 嘲笑 make mistakes.犯错误.一般现在时态. 故答案是:It is impolite to laugh at others when they make mistakes. (B) 阅读下面短文,将短文中画线部分的句子翻译成中文.(共6分,每小题6分) 73.【解答】1.现在互联网为人们提供了很多阅读选择.句子翻译题.provide sb with sth 给某人提供某物,a lot of reading choices很多阅读选择 74.它如此小以至于一次只能进来一个人.句子翻译题.so…that如此……以至于……, at a time一次 75.自从图书馆建立以来,许多人都参观过它.句子翻译题.since自从,引导时间状语从句,set up建立,从句是被动语态,pay a visit to 参观 III. 完形填空(共10分,每小题10分)根据短文内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文完整、正确.(每个词只用一次) 【解答】 76. deeply 考查副词 句意:我深深地吸了口气,笑了.根据前句 The air was cooler and drier than it had been for months. This was my favorite time of the year.空气比几个月前更冷、更干燥.这是我一年中最喜欢的时间,可知作者深深地吸了口气,笑了.breathed是动词,用副词来修饰,结合所给词,故答案为deeply. 77. short 考查形容词 句意:我闭上眼睛,一千个短暂的记忆开始浮现在我的脑海里.根据下文可知是一个个短暂的记忆,结合所给词,故答案为short. 78. walking 考查现在分词 句意:我是一个四岁的孩子,抱着一把五颜六色的树叶走进屋子,走到我妈妈身边.根据短语walk to my mother走向我的妈妈,结合所给词用walk,此处用walk的现在分词walking作状语,表伴随的动作.故答案为walking. 79. wood 考查名词 句意:我和妻子在树林里散步,想知道为什么有些树叶变成了浓红,而其他的则变成了浅黄色.根据句意,可知我和妻子在树林里散步,结合所给词,故答案为wood. 80. others 考查代词 句意:我和妻子在树林里散步,想知道为什么有些树叶变成了浓红,而其他的则变成了浅黄色.根据some…others…,一些…,其余的…,结合所给词,故答案为others. 81. walked 考查动词 句意:我和我的孩子们在一个当地的湖边散步,想知道为什么一年中最美的季节似乎令人惊叹.根据短语walk around a local lake 在一个当地的湖边散步,结合选项可知是walk,根语境可知此句是一般过去时,动词用过去式,故答案为walked. 82. amazing 考查形容词 句意:我和我的孩子们在一个当地的湖边散步,想知道为什么一年中最美的季节似乎令人惊叹.根据句意,此处是指最美季节的景色是令人惊讶的,结合所给词,故答案为amazing. 83. for 考查介词 句意:我坐在后廊喝茶,感谢上帝又一个不错的秋天午后,想知道在天堂是否永远都是秋天.根据thank sb for sth 因为某物而感谢某人,结合选项,故答案为for. 84. if 考查连词 句意:我坐在后廊喝茶,感谢上帝又一个不错的秋天午后,想知道在天堂是否永远都是秋天.wonder后接if 或whether引导的宾语从句,结合所给词,故答案为if. 85. what 考查疑问代词 句意:当我沉浸在这些记忆中时,我记得爱默生曾经说过:"美是上帝的笔迹."remember后接宾语从句,此宾语从句中said后面缺少宾语,用what来引导宾语从句,结合所给词,故答案为what. IV. 阅读理解(共30分,每小题10分)Passage 1 阅读短文,回答问题. 【解答】 86.A computer and screen.细节理解题,根据teachers now hold classes with a computer and screen.老师们现在用电脑和屏幕来上课. 故答案是:A computer and screen. 87.They play animations and movies 细节理解题,根据To make the lessons more interesting, they play animations and movies.为了使课程更有趣,他们播放动画和电影.故答案是:They play animations and movies. 88.By showing PPTs.细节理解题.根据it's also a helpful tool for teachers because showing PPTs saves us more time than writing notes on the blackboard."这对教师来说也是一个有用的工具,因为显示PPT比在黑板上写笔记节省了我们更多的时间."故答案是:By showing PPTs 89.Two.细节理解题.There are no words on the blackboard, but many on the screen," Liu says. "Besides, my teacher speaks so fast that I can't catch up.""黑板上没有单词,但屏幕上有很多单词,"刘说,"此外,我的老师说得太快,我赶不上了."可知是两个原因.故答案是Two. 90.Teachers can use both tools properly in class.细节理解题.根据"If teachers can use both tools properly in class, I think that will be really good for everyone.""如果老师能在课堂上正确地使用这两种工具,我认为这对每个人都有好处."故答案是Teachers can use both tools properly in class. Passage 2 阅读短文,填写表格,每空一词. 【解答】 91. introduction 考查名词 根据The (1)introduction about backpackers后面三点是对背包客的介绍,所以用introduction,故答案为introduction. 92. abroad 考查副词 根据 Backpacking is a popular way for Westerners to travel outside of their country.对于西方人来说,背包旅行是一种受欢迎的出国旅行的方式.可知是travel outside of their country=travel abroad,故答案为abroad. 93. free 考查形容词 根据 Most backpackers are young people because backpacking needs a strong body, courage and freedom.大多数背包客都是年轻人,因为背包旅行需要强壮的身体,勇气和自由.可知他们大多数是坚强、勇敢和自由的年轻人.题干中 strong, courageous 皆为形容词,故答案为free. 94. leaving 考查动名词 根据 Backpackers usually do some homework before setting out. They search for information about their destination (目的地) country.背包客通常在出发前做一些功课.他们搜索有关目的国的信息.根据set off=leave,出发,动身,离开before doing sth, 故答案为leaving. 95. advantages 考查名词 根据The backpackers can change the destination whenever they want and they can explore and see more. The backpackers can control their own time freely.背包客可以随时改变目的地,他们可以探索并看到更多.背包客可以自由支配自己的时间.可知这两句是描述背包旅行的优点,advantage,优点,可数名词,两个优点用复数,故答案为advantages. Passage 3 阅读短文,从A-E五个句子中选择正确选项还原到文中,使短文内容完整、正确. 【解答】细节推理题. 96.C 根据后句Eat well, take exercise and be healthy.吃得好,锻炼身体,保持健康.可知结合选项,应说请为你自己和你的身体感到快乐.故选C. 97.D 根据前句Never put yourself at serious risk.不要把自己置于严重的危险之中.可知结合选项,应说只有真正了解一个人,你才会相信他.故选D. 98.E 根据前面两个标题和后句You are great and able to achieve great things, so believe in yourself.你是伟大的,能够成就伟大的事情,所以相信你自己.可知结合选项,应说永远不要小看自己.故选E. 99.A 根据前句Never give less than your best.永远不要放弃你最好的.可知结合选项,应说做任何事都要全力以赴.故选A. 100.B 根据后句We are here for you and we will try to help.我们在这里为你服务,我们会尽力帮助你.可知结合选项,应说无论你有什么困难,你都可以和我们谈谈.故选B. V. 书面表达(共20分)(A) 根据要求完成小作文.(共5分) 【解答】 NOTICE All the students in Grade Seven, We will go to East Mountain to plant trees at 8:00 a.m. tomorrow (June,30th).We will meet at the gate of our school.please don't forget to wear your school uniforms.(交待清楚时间,地点,注意事项等) June 29,2019 (B) 按要求完成大作文.(共15分) 【解答】I really can't understand the snowplow parents.For these parents,they control everything.They clean all the obstacles in children's lives.In this case,they think children have a successful life easily(高分句型一).However,Children have no freedom to do anything.It is the worst thing in their life.(阐述并说明不理解扫雪机式父母的原因) In my opinion,parents shouldn't do all the things for children.Because they also need the experiences in their lives.And these experiences play an important role in a successful life.In this way,they know that they need to try their best to solve the problems by themselves when they are in trouble(高分句型二).Meanwhile,they sometimes can gain friendship and more love in their lives.(提出自己的观点并说明原因) PAGE

  • ID:4-6119391 2019年辽宁省盘锦市中考英语试题(word版,含答案)

    初中英语/中考专区/中考真题


    盘锦市2019年初中毕业升学考试
    英语试卷
    (本试卷共九道大题 考试时间100分钟 满分120分)
    注意:所有试题必须在答题卡上作答,在本试卷上作答无效
    第Ⅰ卷 选择题 (共45分)
    Ⅰ.单项选择(每小题1分,共10分)
    从各题的四个选项中选出一个最佳答案,并将其代表字母涂在答题卡的相应位置。
    1. John often takes a walk _______ his grandpa after dinner.
    A. to B. for C. along D. with
    2. My sister and I have different cups. The white cup is _______, and the pink one is hers.
    A. my B. mine C. me D. myself
    3. The old man leads a simple life, _______ he has a lot of wealth.
    A. although B. so C. unless D. because
    4. —Lucy, our father’s birthday is coming. Let’s buy a card for him.
    —Why not make one by ourselves It will be _______ than buying one.
    A. meaningful B. much meaningful
    C. more meaningful D. the most meaningful
    5. —I saw your light still on at 11 o’clock last night.
    —Oh, I _______ an interesting talk show at that time.
    A. watch B. watched
    C. am watching D. was watching
    6. —_______ do you help your mother do housework
    —Every day. I think it’s our duty to do it.
    ================================================
    压缩包内容:
    2019年辽宁省盘锦市中考英语试题(word版,含答案).doc

  • ID:4-6094998 2019辽宁省营口市中考英语试卷(word版,无答案)

    初中英语/中考专区/中考真题


    2019年初中毕业生毕业升学考试
    英语试卷
    考试时间:120分钟,试卷满分:150分
    注意事项:
    1. 本试卷分第一部分(客观题)和第二部分(主观题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上,并在规定区域粘贴条形码。
    2. 回答第一部分(客观题)时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号框涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号框。答案写在本试卷上无效。
    3. 回答第二部分(主观题)时,必须用0.5毫米黑色签字笔填写,字迹工整。作答时,将答案写在答题卡上。请按题号顺序在各题的答题区内作答,超出范围的答案无效。答案写在本试卷上无效。
    4. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
    5. 本试卷共12页。如遇缺页、漏页、字迹不清等情况,考生须及时报告监考老师。
    第一部分(客观性试题:55分)
    I. 单项选择(共20分,每小题1分)
    从各题的四个选项中选出一个最佳答案。
    1. I’m sure he is an honest boy. I have no _____ to doubt (质疑) what he said.
    A. reason B. action C. feeling D. decision
    2. —Excuse me! Is this your pen
    —No, it’s not _____. It’s Tom’s.
    A. hers B. his C. mine D. yours
    3. Our country is 70 years old this year. We will celebrate her _____ birthday on Oct. 1.
    A. the seventieth B. seventieth C. the seventy D. seventy
    4. I like this watch very much. I _____ it for five years.
    A. have had B. had C. have bought D. bought
    5. Some children prefer to eat sweet chocolate _____ it’s not good for their health.
    A. because B. if C. when D. though
    6. —I feel a little _____ about the coming English exam.
    —Take it easy. The better you prepare, the better grades you will get.
    A. nervous B. disappointed C. bored D. cross
    7. —Are you going to have a picnic with me this weekend
    —_____ not. I may look after my sister.
    A. Properly B. Exactly C. Probably D. Especially
    ================================================
    压缩包内容:
    2019辽宁省营口市中考英语试卷(word版,无答案).doc

    进入下载页面

    免费资料